Увеличават персонала за подготовка на председателството ни на ЕС

Правителството одобри поредното увеличение на персонала, който ще е ангажиран с провеждането на европейското председателство. С петима души ще бъде увеличена числеността на Националния център по подготовката и провеждането на българското председателство на Съвета на ЕС до края на годината, а други 50 ще бъдат назначени през 2017 г. Причината е изтеглянето на ангажимента ни от средата за началото на 2018 г.

"Предвид съкратените срокове за подготовка след изтеглянето на председателството с половин година по-рано дейностите се концентрират основно през 2017 г. и първата половина на 2018 г. Това предполага увеличаване на административния капацитет на Центъра в контекста на задачата му да подпомага всички координатори по отделните направления на подготовката и провеждането на председателството", обясниха от МС.

След приключване на председателството заетите в центъра постепенно ще бъдат освобождавани. Миналата седмица министрите одобриха и увеличение със 110 души на българското представителство в Брюксел. Тези служители ще помагат за подготовката на срещите, свързани с председателството на ЕС, пише в. "Сега".

С друго постановление правителството реши предвидените за 2016 и 2018 г. средства в размер на 9 млн. лв. за ремонти в комплекс "Бояна" да се ползват през 2017 г. Те ще са нужни за обновяване на сградата, за ремонт на сградните инсталации и въвеждане на енергоефективни мерки, доставка на машини и съоръжения. Сградата ще се ползва за нуждите на председателството и там ще бъдат настанявани делегации. За 2017 г. се пренасочват и средствата за провеждане на конкурс за избор на лого.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини