Как да се обличате, ако закъсате с парите

Щом портфейлът изтънее обаче поддържането на актуален външен вид може да се превърне в мъчение. Затова бъдете съобразителни
Модата е истинско приключение, когато имате пари за пилеене. Щом портфейлът изтънее обаче поддържането на актуален външен вид може да се превърне в мъчение.

Модни експерти предлагат няколко полезни съвета как да изглеждате добре дори да разполагате с по-малко средства.

Преоткрийте думата "разпродажба"

Звучи изтъркано и не особено състоятелно, но това е възможност, която не трябва да пропускате, когато разполагате с ограничени ресурси. Спокойно можете да пропуснете примамливите промоции в стил "15% отстъпка", "два продукта на цената на един" и т.н. и да изчакате истинските разпродажби, когато цените падат с 40% и повече.

Важно е и от какви магазини пазарувате. Правилото на Мечо Пух тук трябва да бъде обърнато - колкото по-малко, толкова по-малко.

Световните марки поддържат високи цени и техните намаления надали ще ви се сторят приемливи. Има обаче и магазини, които предлагат качество на приемлива цена и отстъпка от 30% например означава да си вземете добра дреха наистина евтино.
Просто не купувайте безразборно неща, от които нямате нужда. Подмяната на дрехите в гардероба е необходима, но това трябва да се случва постепенно.

В противен случай рискувате да изпаднете в своеобразна абстиненция и един прекрасен ден да се нахвърлите на витрините, за да утолите потисканите желания за харчене на пари. И задължително плащайте в брой.

Пазарувайте по време на сезона

Вярно, е че в края му цените падат драстично, но ако наистина сте крайно пристрастени към модата, е добре да правите покупките си възможно най-близо до сезона. Иначе ще похарчите парите си за тенденции, които след няколко месеца вече няма да са актуални.

Разменяйте дрехи с приятели

Другарчета, които носят вашия размер или пък имат сходен с вашия вкус са златна мина. Ако не ви липсва изобретателност и инициативност, можете да организирате дори забавни срещи, на които хората си разменят дрехи, обувки, аксесоари и т.н.

Отървете се от сноба в себе си

Не е срамно да се пазарува от магазини за дрехи втора употреба. От тях понякога изскачат много добри попадения.

Научете се да творите с шевната машина

Не е нужно да си шиете дрехите сами, но някои дребни поправки и преправяния можете спокойно да свършите вкъщи. С повече желание и сръчност можете да превърнете старите дънки в пола или пък удобна чанта, да добавите декорация тук-там, да зашиете апликации и т.н.
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини