EVN обезпокоени от зачестили кражби на цветни метали от трафопостовете

Изображение 1 от 2

    Областният управител Недялко Славов проведе среща със Съвета на директорите на EVN –Робърт Дик, Калина Трифонова и Константин Величков, съобщиха от пресцентъра на областната управа.
    На срещата бяха коментирани теми, свързани с дейността на дружеството в региона. EVN представиха позицията на дружеството в условията на либерализиран пазар на електроенергия. Представиха още резултатите от прехода към четирикратно фактуриране и отчетоха, че то е в улеснение на абонатите, по-прецизно е, и най-важното – преходът е преминал гладко и без сътресения за жителите на областта.
    Представителите от ръководството на дружеството информираха областния управител, че в рамките на 2016 година за община Смолян са подменени около 20 хил. електромера с такива с дистанционно отчитане и в това се състои основната част от инвестиционната програма и за тази година на EVN. Те увериха Славов, че имат сериозни инвестиционни планове за региона и за следващата 2017 година, които са съобразени с основните приоритети за развитието на областта. Дружеството ще продължава да укрепва електропреносната мрежа и да подобрява нейната сигурност.
    Областният управител Недялко Славов изказа благодарности към ръководството на EVN за готовността им да инвестират в eлектропреносната мрежа към бъдещия пункт ГКПП „Рудозем-Ксанти”. 
    Представителите на дружеството споделиха сериозното си безпокойство от зачестилите кражби на цветни метали от трафопостовете на дружеството, но отбелязаха също, че са успели да овладеят този проблем, който
    произтича от лица, приходящи за региона, и изказаха благодарност за добрата съвместна работа с органите на МВР. 

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини