10 неща, които ще научите след 10-годишна връзка

С годините оцеляват само тези сериозни връзки, в които има любов и разбирателство. Това е истината. Сами ще стигнете до това заключение след 10 години брак или връзка. А ето и какво още ще научите:

1. Любовта се променя

Любовта към половинката понякога расте, а понякога намалява. Всичко е въпрос на периоди. В един момент единият партньор има нужда от повече въздух, в друг – другият. Любовта минава през възходи и падения, но ако я има – никога не изчезва.

2. С доброто идва и лошото

Раждането на децата, създаването на дома, почивките, празниците са нещо хубаво в една връзка, но няма отношения, на които да не им се наложи да преминат през тежки житейски периоди – проблеми в работата и здравето, финансови грижи, семейни вражди и т. н. Понякога лошите етапи продължават месеци и години. Въпросът е партньорите да имат търпение.

3. Хората се развиват като личности

Хората се променят с времето и опита си. Те стават по-независими и уверени с годините. Това тласка партньорите и към повече спорове, но важното е въпреки тези промени, те да продължават да искат едни и същи неща в живота.

4. Децата също променят двойката

Родителството понякога изнервя хората, прави ги по-припрени, по-критични, по-чувствителни или по-сдържани. Някои двойки започват да се карат на тема възпитание на децата. В това отношение най-важното е да не се забравя, че комуникацията е най-важна.

5. Обич не се купува

Това клише е вярно. Връзка, базирана на финансова изгода, рядко удържа на времето. Двойката не може да бъде истински щастлива, ако парите са водещи в ежедневието. Отношенията са много по-ценни от бижута и скъпи почивки.

6. Романтиката е важна

Партньорите трябва да излизат на срещи, ако не искат любовта им бавно да умре. Те трябва да намират време за себе си и да си припомнят защо са се влюбили един в друг.

7. Сексът става по-хубав с годините

Качеството на секса категорично се подобрява с времето, дори честотата да намалее. Партньорите вече знаят какво харесва другият и не се страхуват да си говорят в леглото. Без секс връзката на двама души става като тази на съквартиранти.

8. Човек разбира какво наистина е важно

С годините човек започва да цени щастието и хубавите моменти все повече и повече. Той осъзнава, че тези неща са крехки и трябва да се съхраняват внимателно. Неразумните очаквания към половинката се изпаряват бавно, но сигурно.

9. Общуването е ключово, а мълчанието е злато

Това звучи някак иронично, но е вярно. Когато трябва да се говори – говорете. Ако имате проблем, обсъдете го. Ако обаче няма причина да притеснявате половинката – не го правете. Насладете се на тишината.

10. Смехът е важен

Позитивните двойки, които се шегуват един друг и се забавляват заедно са по-щастливи. Смехът е най-доброто лекарство и при обтегнати отношения и в трудни времена. Връзката, в която има хумор, е по-устойчива.

Източник: http://www.tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини