Тръмп афишира приоритетите си за първите 100 дни

Новоизбраният президент на Съединените щати обяви във видеозапис приоритетите си за първите 100 дни на управлението си.

Сред най-радикалните му стъпки е намерението да изтегли страната от търговския договор за транс-тихоокеанско партньорство.

Във видеозапис, разпространен снощи Тръмп уверява, че преходният му екип работи много гладко и ефикасно.

„Поканени са наистина качествени и талантливи мъже и жени, истински патриоти, и мнозина от тях скоро ще бъдат част от нашето правителство, което ще ни помогне да направим Америка отново велика. Моят дневен ред се основава на простия принцип – да поставям Америка на първо място", заяви той, цитиран от Нова телевизия.

Една от най-радикалните стъпки, която обявява Доналд Тръмп, е, че ще изтегли страната си от най-важното международно търговско споразумение.

„Ще обявя намерението ми за оттегляне от договора за транс-тихоокеанско партньорство, който е потенциално бедствие за нашата страна. Вместо него, ще договорим честни двустранни сделки, които ще осигурят заетост и ще върнат индустрията обратно в Америка", каза новият президент.

Реакциите от други страни, подписали договора не закъсняха.

„Търговското споразумение ще бъде безсмислено без Съединените щати", заяви Шиндзо Абе, министър-председател на Япония.

Договорът беше създаден през 2015 година от 12 страни в Тихоокеанския регион и обединява държави, които генерират 40 процента от световната икономика. Междувременно, Доналд Тръмп продължава да разбунва духовете, след като стана ясно, че охраната на новоизбрания президент и семейството му струва на Ню Йорк повече от 1 милион долара на ден. Градските власти подчертаха, че този разход няма да спадне значително, след като той се премести в Белия дом.

Източник: standartnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини