Задържаха нападателя от "Студентски град"

С постановление на Софийска градска прокуратура е задържан до 72 часа И. Николаев за опит за умишлено убийство на млад мъж пред дискотека в "Студентски град".

В ранните часове на 17 ноември извършителят заедно с приятелска компания се намирал в заведение в столичния квартал „Студентски град”. По същото време там била и друга компания, от която е и пострадалият млад мъж. 

БТА съобщава, че задържаният е на 18 години, а пострадалият - на 19.

Още в заведението представители на двете компании се спречкали и заради това охраната извела Николаев и придружаващите го. Те обаче не си тръгнали, а останали в близост до дискотеката. След малко от заведението излезли пострадалият и приятелите му.

Тогава нападателят заедно с още един мъж се приближили до потърпевшия. Отново започнала свада, а пострадалият ударил приятеля на Николаев. 

След това обаче Николаев извадил нож. Приближил се до жертвата и го намушкал два пъти в гръдния кош и корема. 

Веднага на пострадалия е била оказана специализирана висококвалифицирана медицинска помощ, благодарение на която животът му е спасен. Към момента са извършени множество действия по разследването, между които и разпити на свидетелите, имащи отношение по случая. 

Предстои да бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража” на Николаев. 

„Ударите са били нанесени по тялото и главата на пострадалото момче с нож“, потвърди Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. Тя заяви на брифинг, че от Софийска градска прокуратура е повдигнато обвинение за опит за убийство. 

Арнаудова коментира, че причините за сблъсъка все още се изясняват. Това, което ни е известно е, че в двете групи са участвали ММА бойци, спортисти. Нямаме представа каква е причината за техния конфликт, каза Арнаудова.
Разследването по случая продължава.

През септември 25-годишен мъж беше в кома след инцидент в дискотека в Студентски град. Според близък на пострадалия той имал сблъсък с охранители.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини