Путин и Тръмп са разговаряли по телефона, подготвят лична среща

Президентът на Русия Владимир Путин е провел телефонни преговори с Доналд Тръмп, съобщи в понеделник, 14 ноември, пресслужбата на Кремъл.

Путин отново поздравява републиканеца за победата в изборите, като мупожелава успех в реализацията на неговата предизборна програма.

Руският държавен глава изразил готовност за партнерски отношения с новата администрация на Белия дом  "на принципите на равноправието, взаимното уважени и невмешателството във вътрешните работи"..

Путин и Тръмп са намерили допирни точки по въпроса за двустранните отношения между страните им, като ги намират в "крайно незадоволително състояние". Те са изказали за активна съвместна работа и за конструктивно взаимодействие по най-широк кръг от въпроси, в частност за търговско-икономическите отношения.

Двете страни са се се съгласили относно необходимостта за обединяване на усилията им в борбата "с общия враг номер едно" -  международния тероризъм и екстремисъм. Обсъждали са се в този аспект и въпросите на регулирането на кризата в Сирия.

Путин и Тръмп са се договорили да продължат контактите си по телефона и в перспектива да проведат лична среща. С нейната подготовка ще се заемат представители на двете страни.

Избраният глава на САЩ Дональд Трамп е заявил, че се надява на здрави дългосрочни отношения с Русия, се казва в съобщение за телефонния му разговор с Путин,, публикувано на сайта на временната му администрация.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини