Съдят мъж, ослепил момиче със сигнална ракета

Районна прокуратура - Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 37-годишен мъж, който при изстрелване на сигнална ракета ослепил едното око на момиче.

Обвинението срещу Боян Б. е за това, че около 01,00 часа на 01.01.2016 година, в село Орловци, при произвеждане на изстрел на ракета с газов пистолет, е причинил на непълнолетното момиче тежка телесна повреда - травматично разкъсване на очната ябълка на дясното око с увреждане на вътреочните тъкани и пълна загуба на зрението.

На Нова година пострадалото момиче било със семейството си в къщата на обвиняемия, за да празнуват. В полунощ компанията излязла на двора, за да запали фойерверки. 

Боян Б. взел газовия си пистолет, монтирал към него ракетна муфа и поставил върху нея сигнална ракета, която изстрелял. По същия начин заредил втора сигнална ракета и предложил на момичето да я изстреля. То застанало до обвиняемия, който държал пистолета, и натиснало спусъка. Вследствие на непосредствената близост на лицето на момичето до газовия пистолет, при изстрелването на ракетата излезлите барутни газове достигнали лицето му й причинили нараняване и обгаряне на окото. 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда, уточниха от прокуратурата.

За престъплението по чл. 133 от Наказателния кодекс, за което е обвинен младият мъж - причиняване на тежка телесна повреда по непредпазливост, той може да бъде осъден на до 1 година затвор или пробация. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини