Общо 52 г. затвор за убийците на 16-годишно момче

Върховният касационен съд постанови общо 52 години затвор за тримата охранители, пребили до смърт 16-годишния Николай Димитров от Враца.

30-годишният Иван Каменов - Цофъра, 26-годишният Ивайло Миланов - Акулата и 32-годишният Калин Димитров, известен като Скинара, бяха признати за виновни за убийство, извършено с особена жестокост и по хулигански подбуди, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 31 август 2013 г. пред нощен клуб във Враца Цофъра, Акулата и Скинара пребиха с юмруци и ритници 16-годишния ученик Николай Димитров. Момчето било повалено на земята, без да оказва съпротива, като ударите са били многобройни, със значителна сила, насочени към жизненоважна част на човешкото тяло – главата. След побоя, Николай е транспортиран във врачанската болница в кома. Състоянието му обаче рязко се влошило и той е преместен в столично лечебно заведение, където на 12 октомври 2013 г. умира

Тримата биячи са осъдени на „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. 

Ивайло Миланов и Иван Каменов ще останат зад решетките за по осемнадесет години, а Калин Димитров – за срок от шестнадесет години. Уважени са и предявените от родителите на Николай Димитров граждански искове в размер на 70 000 лв. 

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини