Нина Николина меси хляб и дои крави в Добринище

В последния епизод от първия сезон на документалната реалити поредица „Животът на другите" певицата Нина Николина ще гостува на семейство православни християни от с. Добринище, за да се обърне към миналото и фолклора.

На Бъдни вечер, точно след Празничното богослужение, БНТ ще покаже пътешествието в миналото на една от най-обичаните и талантливи певици у нас - Нина Николина. В пиринското село Добринище чаровната изпълнителка ще се върне назад във времето и ще почувства духа на българските обичаи и ценности, съхранени в подножието на планината.

Само на броени километри от туристическата дестинация Банско няколко семейства живеят в един друг свят, недокоснат от нищо съвременно и модерно. И точно тук, в дома на Варка, изтънчената певица ще усети магията на автентичното и изконно българското, за което се сещаме все по-рядко, само по празниците. Нина Николина ще заживее живота на едно от семействата, съхраняващи обичаите, от които сме се откъснали и вече почти не помним. Нейното пътешествие ще премине от българския фолклор, който не е далечен и непознат за певицата, чиято музика е съчетание от модерно звучене и традиционни ритми; през ежедневното месене на хляб и точене на кори, издояването на кравите и приготвянето на храната, чак до следобедните седянки със сладки раздумки и много настроение.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини