Уикилийкс: На Хилъри Клинтън са подсказвали преди диспут

Хилъри Клинтън е получила предварително информация за въпросите, които й бяха зададени на дебатите й през март с Бърни Сандърс, предадоха Франс прес и БТА.

Това че нейният съпартиец и пряк конкурент за президентската кандидатура на Демократическата партия е бил ощетен се вижда от имейли, публикувани от сайта Уикилийкс. Те потвърждават обвинения, отправени по онова време от Доналд Тръмп.

Изтеклите имейли са от политическия коментатор на Си Ен Ен Дона Брейзил, която в момента е временен председател на Националния комитет на Демократическата партия.

Вижда се, че тя е предлагала на съветниците на Клинтън информация за въпросите, които ще й бъдат зададени при дебатите.

В началото на този месец Дона Брейзил е връчила оставка от позицията си в Си Ен Ен, съобщи телевизионната компания.

От седмици републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп настоява, че Клинтън е била облагодетелствана преди дебатите си със Сандърс, но без да представи доказателства. Сега обаче се оказва, че твърденията му са били основателни, посочва АФП.

Имейлите, публикувани от Уикилийкс, са били прехванати от акаунта на Джон Подеста, шефа на предизборния щаб на Клинтън. За хакерите, вършещи това, американските служби твърдят, че са близки до руските власти.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини