Патентоваха нова версия на невъзможния двигател

Британецът Роджър Шойер, изобретател на двигателя EmDrive, патентова нова версия на невъзможната машина. Работата на устройството до момента не е обяснена в рамките на познатите физични закони. Но описанието на устройството е публикувано на сайта на британското ведомство, което се занимава с въпросите на интелектуалната собственост.

Патентованата модификация на EmDrive се отличава от предишните версии по двойка свръхпроводникови пластини. Изследователят смята, че това позволява да се намали изменението на честотата на електромагнитната вълна при нейното разпространенние и да се увеличи тягата на EmDrive.

Двигателят EmDrive представлява устройство, състоящо се от магнетрон (който генерира микровълни) и резонатор (който натрупва енергия от тях). Външният вид на EmDrive силно напомня за катурната кофа. Именно конструкцията позволява, според Шойер,да се преобразува лъчението в тяга.

EmDrive развива тяга от порядъка на части от микронютона или милинютона. При работата на двигателя не е регистрирано изхвърляне на фотони или други частици от резонатора, което би обяснило възможната поява на тяга и би изпълнило закона за запазване на импулса.

Законите за запазване са следствие от свойството симетрия на пространство-времето. Законът за запазване на импулса е отражение на еднородността на пространството, неговите свойства са еднакви, независимо от избраната точка в пространството. Законът за запазване на енергията е следствпроизтича от аналогичното качество на времето - то е хомогенно, никоя негова точка не е по-специална.. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини