Кожата е най-добрата материя за обувките

Днес обувките се правят от най-различни материи, но въпреки това кожата остава като най-добрата материя, особено ако искате обувките да имат по-дълъг живот.

В сравнение с обувките от плат, пластмаса или гума, кожените са по-удобни, по-здрави и по-дълготрайни.

Кожата е материята, която "диша" и попива влагата, заради което е и най-добрата материя за обувки в които прекарваме по-голяма част от деня.

Затова при покупката е необходимо да се обърне внимание на описанието - много е важно обувката и от вътрешната страна да е от кожа, особено когато става въпрос за ботушите. За да имат по-дълъг живот, необходимо е да се поддържат добре и то още от първия ден.

Ако не разполагате с необходимия шкаф за обувки, запазете кутиите в които сте си ги купили, както и подплънките. Луксозните магазини за обувки предлагат обувки в платнени торбички. Когато след тежкия ден събувате обувките хубаво е за известно време да се оставят на терасата, да изчезне неприятната миризма.

Ако за това нямате условия, не разполагате с тераса, тогава напълнете обувките със смачкана хартия. Когато сте намокрили обувките, тогава оставете ги да изсъхнат на стайна температура и в никакъв случай не ги слагайте до топлинен уред, защото така те ще се деформират.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини