Най-малко 25 загинали и хиляди унощожени домове при наводнения във Виетнам

При тежки наводнения в централната част на Виетнам са загинали най-малко 25 души и са били разрушени хиляди домове, обявиха местните власти, след като страната се готви за по-нататъшни разрушения, докато се приближава тайфун, съобщава "Франс прес".

Кадри от засегнатите от наводненията провинции показват почти напълно потопени къщи и хора, газещи по наводнените улици след проливен дъжд, който е започнал миналата седмица.

Четирима души все още липсват след потопа, който е унищожил или повредил повече от 240 хил. домове в няколко централни провинции от петък насам.

Най-малко една местна водноелектрическа централа внезапно е изпуснала вода от резервоара си, което е допринесло за част от разрушенията през почивните дни.

От правителството посочиха, че са обследвали дали ВЕЦ-ът е трябвало да изпусне водата без предупреждение.

Междувременно тайфунът Сарика, който удари Филипините през уикенда, се очаква да връхлети Виетнам в сряда, като северните части на страната са най-застрашени.

Местни метеоролози очакват Сарика да бъде най-голямата буря през сезона. Властите изтъкнаха, че могат да наредят евакуация и да забранят на корабите да навлизат в морето.

Виетнам всяка година е връхлитан от около десетина тропически бури и тайфуни, които причиняват огромни щети в крайбрежните региони.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини