Бездомен пес стана световен герой чрез YouTube

Бездомен пес се хвърли под колелата на автомобилите на скоростна магистрала в чилийската столица Сантяго, за да спаси друго куче, блъснато от кола. Покъртителната случка е хит в уеб-сайта за видео-обмен YouTube.

На клипа се вижда как първо автобус блъска пресичащо магистралата куче, как то рухва и агонизира на платното. След което друго куче, забелязало първото отдалеч, хуква смело между автомобилите, за да го спаси.

Щом четириногото достига своя събрат, то го захапва за врата и започва да го тегли към банкета, встрани от автомобилния поток. Кадрите, заснети с полицейска видеокамера, първоначално са били показани по чилийските тв канали, след което качени на YouTube.

В интервю за телевизията полицаят Хорхе Ривас отбелязва, че след излъчването на материала в полицията са позвънили десетки граждани, които са изявили желание да приютят кучето-герой, стига да бъде открито.

"Всички те споделяха вълнението си и възторга си от постъпката на бездомното куче-спасител", казва Ривас. Случката даде началото на широкомащабна кампания в Сантяго, призоваваща чилийците да не си купуват породисти кучета и котки, а да си изберат домашен любимец сред бездомните в приюта.

Клипът с трогателната кучешка история може да се види тук
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини