Харизали мина "Бабино" за 1 лев. Преглед на печата

"24 часа"

Без ДСБ във властта официално

ДСБ, партията от Реформаторския блок, която се обяви за опозиция в края на миналата година, ще бъде извадена от властта официално. Източници твърдят, че за това са се разбрали премиерът Бойко Борисов и лидери на останалите партии в РБ на извънредната сбирка на управляващите, която министър-председателят свика в петък вечерта. На нея освен министрите бяха поканени и представители на парламентарните групи в управляващата коалиция - ГЕРБ, РБ и Патриотичният фронт. Патриотите обаче само слушали разправиите на Борисов и реформаторите и не взели отношение по тях.

"Труд"

Промени в регистъра за Фонда за лечение, влизат в сила от другата седмица

За всяко дете ще отговаря конкретен служител. В регистъра ще бъде публикуван имейлът му и телефонен номер. Всекидневно ще се вписват промени по процеса на кандидатстване. Липсваща медицинска документация ще се допълва служебно. За първи път ще се търси обратна връзка за резултата от лечението.

"Пращаме деца в лечебни заведения в чужбина. След това те се връщат. Ние не знаем дали е добър резултата от проведеното лечение и дали можем да изпращаме деца в това лечебно заведение, което е много важно за работата на фонда", посочи зам.-министър Ваньо Шарков.

 "Стандарт"

Харизали "Бабино" за 1 лев

Скандалът с мина "Бабино" става все по-голям. До него стигна дори премиерът Бойко Борисов, който нареди да се разкрият всички факти около концесията на мината. "Изключително съм разочарован от това, което наблюдавам последните дни. Ще изкараме цялата сделка за "Мини Бобов дол" как е минала, как е продадена за 1 лв., как е купена за 35 млн. евро, кога, от кои хора и кои депутатите са били там, които сега се опитват да се правят на обществени защитници", коментира премиерът в парламента.

"Монитор"

Плащат само след проверка за пациент без пръст в системата

Националната здравноосигуителна каса ще плаща на болниците за лечение на пациенти само, които са регистрирани чрез пръстовия идентификатор. Ако те откажат и бъдат регистрирани с лична карта, лечебното заведение ще си получи парите само след проверка от съответната Районната здравноосигурителна каса. Това съобщи Мартин Банков - главен експерт към дирекция "Информационни процеси и сигурност на информацията" в Националната здравноосигурителна каса.

Около 100 случая на отказ от регистрация с пръстовия идентификатор има към момента, след въвеждането му преди месец и половина. От тях 5% след разясняване са се съгласили да се обозначат за прием в болница с пръста си. Под две минути е времето за регистрация на лице, уточни той. Мартин Банков не скри, че се получават и засечки в системата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини