Голата първа дама на републиката, в супермаркета

Верига супермаркети във френската отвъдморска територия остров Реюнион реши да подарява на своите клиенти рекламни торбички за пазаруване с лика на голата първа дама на републиката Карла Бруни-Саркози.

Супермаркетите "Пардон" раздават на купувачите торбички за еднократна употреба, на които се мъдри известната снимка на бившия топ-модел.

Тази снимка е правена много преди Карла да стане Бруни-Саркози, но през януари т.г. се появи в мъжко списание, когато се заговори за предстояща сватба с френския президент. Тогава фотосът излезе в испански вестник с надпис "Един пръстен, едно канапе и нито една дрешка".

На торбичката до него сега стои надпис "Мъжът ми трябваше да ми купи "Пардон". Веригата супермаркети има десетина обекта в Реюнион и още 4 в самата Франция - в Марсилия, Тулуза, Безансон и Дюнкерк. Засега няма никаква реакция от Елисейския дворец.

Карла не остави нещата така. Първата дама на Франция заведе дело във френски съд, за да предотврати продажбата на пазарската чанта.

Адвокатът на Бруни-Саркози заяви, че чантата, произведена от фирма "Пардон" със седалище на остров Реюнион, накърнява имиджа на неговата клиентка.

Снимката е използвана, без да е получено съгласието на Бруни-Саркози.

"Ще настояваме за забрана на продажбите на този артикул и за 125 000 евро обезщетение, поясни адвокатът. Ако съдът нареди да се плати сума като обезщетение, тя ще бъде използвана за благотворителност."

От дирекцията на фирмата оправдаха използването на снимката с това, че Бруни-Саркози е "публична личност".
Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини