Най-горещото Porsche 911 създавано някога

Най-горещото Porsche 911 създавано някога бе хванато от обектива на фотограф по време на тестове.

Спортният автомобил, който ще бъде представен официално през 2009 година, се подлага на финални тестове по планинските пътища във Франция.

След фейслифта през който преминаха 911 Carrera, Cabriolet, Targa и Turbo, дойде ред и на 911 GT3 RS, който също получи нова "черупка".

Това, което първо се набива на очи, са централно позиционираните в задната броня, ауспухови тръби и интегрираните в предната броня LED светлини, които ще бъдат въведени при всички модификации на 911. Преминалата през фейслифт версия ще носи всички отличителни белези на 911 GT3-RS. Задължителни при нея са джантите със специален цвят, страничните лепенки, декоративната лента, контрастиращите странични огледала, крилото и предпазната клетка (rollcage). При 911 GT3-RS, задното стъкло е изработено от поликарбонат, а капакът и крилото от карбон. Спирачките са керамични, но за жалост се предлагат срещу допълнително заплащане.

Екстремно спортният 911 GT3-RS, който е на пазара от 2003 година, често бива бъркан с изцяло пистовият му събрат, който няма разрешение за движение по обществените пътища. Двата автомобила на практика са идентични. Захранват се от 3.6 литров агрегат, произвеждащ 415 конски сили, които ги изстрелват до 100 км/ч за около 4 секунди и им позволява да развиват скорост от 310 км/ч.

За сега от Porsche не дават повече информация за обновения 911 GT3 RS, но според запознати, той ще се задвижва от същия 3.6 литров агрегат, чиято мощност ще се предава към пътя, чрез новата скоростна кутия с два съединителя (PDK).
Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини