Павлова внесе искова молба в съда за царските конюшни

Сезирах Софийски градски съд (СГС) с искане за обявяване на нищожност на трите договора, сключени от областния управител на София за продажба на трите имота в София, които съставляват терена, върху който са сградите на бившите Царските конюшни. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова.

Павлова посочи, че три са основните мотива, с които иска обявяване на нищожност на сключените договори. Анализът на документите показва, че областният управител не е имал правомощия еднолично и самостоятелно да се разпорежда с имота и не е налице хипотезата за прехвърляне, продажба или ликвидиране на съсобственост от името на държавата към тези частни лица.

Считаме, че това е един вид заобикаляне на закона, тъй като имаме спорове изобщо по процедурата като такава”, обясни Павлова.

По отношение на купувача, техния анализ на всички документи показва, че той не е ясно легитимиран и не е собственик на тези имоти, които той претендира, че е съсобственик заедно с държавата, за които да се приложи тази сделка. Освен това има в съда висящи редица дела от още много други фирми, които също претендират съсобственост на имотите.

„Трето: Считаме, че е налице категорично ощетяване на финансовия, на държавния интерес, на публичния и обществения интерес при извършването на тази сделка, тъй като направеното ценообразуване и като избор на тези, които са го правили, и като избор на цени, на които тази сделка е извършена – е ощетен държавния интерес”, заяви Павлова.

Исковата молба е внесена вчера в съда.

Припомняме, че правителството вече освободи Веселин Пенев като областен управител на София-град и назначи временно за изпълняващ на неговото място Живка Такева-Първанова.

Т.нар. царски конюшни, 7 декара и половина на пъпа на София - на 100 метра от паметника на Васил Левски, са били продадени за сумата от 658 870 лв. Тоест по 90 лв. на квадратен метър.

 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини