Пожарът между сакарските села Мъдрец и Главан се разраства

Пожарът между гълъбовските села Мъдрец и Главан се разраства. Това съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"в Стара Загора.

Кметът на община Гълъбово обяви бедствено положение в село Главан снощи в 18.00 часа, припомня БТА.

Огнеборците не са допуснали пламъците да достигнат до крайните къщи на село Главан.

Пожарът пламна около 16.30 часа. Горят сухи треви, теренът, който се намира в Сакар планина, е силно пресечен и работата по овладяването на огнената стихия е затруднена.

Пет пожарни автомобила от Стара Загора, Пловдив и София, горски работници и доброволци участват в гасенето. Пристигнала е техника от сектор "Оперативни дейности" в Бургас и от "Мини Марица - Изток"; машините се опитват да направят просеки.

Пътят Стара Загора - Свиленград остава затворен в отсечката село Главан - Звездата.

От Хасково БТА предаде, че един фронт на предишния пожар в Сакар е потушен и евакуираните са се прибрали.

Към харманлийското село Дрипчево огнищата са погасени на големи територии, съобщи управителят на Хасковска област Станислав Дечев.

Продължава горенето в посока село Орлов дол, община Тополовград и към село Главан. Пламъците са далеч от населени места, така че опасност за населението в периметъра на пожара не съществува, добави Дечев.

Евакуираните миналата вечер 50 жители на крайните 20 къщи на село Българска поляна вече се завърнаха в имотите си, след като опасността за селото е ликвидирана.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини