Бащата на Вероника: Работя, за да издържам убиеца й Илиян!

Убиецът на студентката Вероника Илиян Здравков е осъден на 30 години затвор, но вместо да търка наровете в мрачна килия с още поне двама престъпници като него, лежи в психиатричната клиника в Ловешкия затвор, която преди година бе ремонтирана основно за близо 1 млн. лв. и предлага почти луксозни условия за престой.

"Шокиран съм! Здравков диктуваше положението в съдебната зала, а законът му даде право при самопризнание да си намали присъдата с една трета. От друга страна, тези, които са невинни, нямат никакви права. Влизайки в затвора, пак му се дават права - на удобства и да бъде лекуван. А правото на моето дете да живее той го отне!", възмущава се Трайчо Трайков, баща на убитото момиче.

"А моята дъщеря сега е в "жилище" без врата и без прозорец, което "жилище" никога няма да се отвори", допълни опечаленият баща пред "България днес".

По думите му този човек не е болен и няма какво да му се лекува.

"От 40-годишния си живот 24 години е изкарал по затворите. Доказан рецидивист е и пак продължаваме да му вървим по гайдата. Ето - сега в психиатрична клиника. Тези, които пишат законите, защо не се обърнат към мен и да ме попитат - ти, дето убиха детето ти, имаш ли нужда от психолог", попита Трайков.

Бащата на Вероника разказа, че за 17 месеца е свалил 22 килограма, а сега му се налага да работи, за да си плаща данъците и да издържа убиеца на дъщеря си.

"Казват, че се стремят към намаляване на осъдителните присъди, защото нямало места в затворите. Ами приемете смъртната присъда - места в гробищата има. Не мога да свикна! Не мога да се примиря! Той да живее на моя гръб и аз да го издържам, а да не издържам моето дете. И обществото не трябва да се примирява. Да вкарат Крумовите закони!", каза още Трайчо Трайков.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини