Борисов хвали в Истанбул етническия мир у нас

Изображение 1 от 5

    „Въпреки натиска от нелегални мигранти, етническият мир в страната ни е стабилен.“ Това съобщи министър-председателя Бойко Борисов на среща с министър-председателя на Турция Бинали Йълдъръм при започналото посещение на българския премиер в Истанбул.

    Темата на визитата е мигрантската криза в Европа и нейното отражение върху държавите, поставени на най-голям натиск.

    „Представители на различните етнически общности присъстват на всички нива в управлението на страната, а правителството периодично отпуска значителни суми за възстановяване на обредни домове и храмове на всички изповедания, за развитие на пътната и социална инфраструктура навсякъде в страната. Това допринася за равнопоставеното развитие на всички региони”, посочи още Борисов по време на срещата.

    Факти.бг припомня, че Борисов и водената от него делегация кацнаха в Истанбул. Те бяха посрещнати на летището от заместник-областния валия на Истанбул. В българската делегацията са министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на културата Вежди Рашидов.

    Борисов и Йълдъръм ще обсъждат механизъм за двустранно сътрудничество срещу наплива от имигранти по общата граница. Очаква се в рамките на визитата премиерът да проведе и среща-разговор с президента Реджеп Ердоган.

    „По покана на турската страна днес съм на посещение в Истанбул. Предстоят ми срещи на четири очи с премиерa Бинали Йълдъръм и президентa Реджеп Тайип Ердоган. След разговорите в Турция ще отпътувам за Берлин, където ще проведем срещи с канцлера Ангела Меркел и останалите държавни ръководители на страните от ЕС “, написа премиера Бойко Борисов в страницата си във Фейсбук.

    Източник: http://fakti.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини