Над 200 000 туристи изкачили Перперикон от януари досега

От началото на годината досега над 200 000 души са изкачили скалния град Перперикон, предава кореспондентката на БНР, цитирайки данни от туроператори.

От туристически бранш смятат, че Кърджали е на път да постави рекорд по посещения на туристи.

Най-силният период за културно-историческия туризъм в района тепърва предстои, като Перперикон е един от най-посещаваните обекти.

Повишен интерес към местните исторически паметници отчита председателят на комисията по култура в Общинския съвет в Кърджали Георги Кючуков.

Той обясни, че причините за това са много, като на първо място поставя отворените проходи за Гърция. Кючуков отбеляза, че новите открития в подножието на Перперикон и разкритата там гробница са добили популярност чрез медиите. Той смята, че това също се отразява на потока от туристи.

От различни страни е туристическият поток, но българите са водещи. Оказва се, че те са най-предпочитани и за търговците, тъй като са най-харчещите и любознателни туристи.

Септември и октомври по принцип са най-силните месеци за културен туризъм в района. Не се очаква тази година да направи изключение от практиката.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини