Задържан е крупен наркотрафикант в Банско

Един от големите снабдители със синтетична дрога в Банско и района е задържан с амфетамини.

Прокуратурата в Благоевград е издала постановление за 72-часово задържане на българина от германски произход Владимир Клаус Краузе, предаде БНР.

При проверка на автомобила, с който е пътувал, са открити близо 4 килограма и половина наркотик - амфетамини, както и незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.

Клаус е познат като един от големите снабдители със синтетична дрога в Банско и района. През последните месеци той е бил наблюдаван от полицията.

Вчера автомобилът, с който е пътувал, е спрян за проверка на главен път Е-79 в района на Симитли. В колата на Клаус са били още жена му и малкото им дете.

При проверката са открити голямо количество амфетамини, пистолет и боеприпаси. По първоначална оценка наркотикът е на стойност над 130 хиляди лева.

При последващ обиск в дома на Клаус са открити тетрадка с имена на дилъри, следи от хероин, субстанция за синтетична дрога и газова горелка.

Обвинението в Благоевград вече е образувало досъдебно производство срещу задържания за разпространение на наркотични вещества в особено големи размери и незаконно притежание на огнестрелно оръжие, и боеприпаси.

В четвъртък Клаус ще бъде изправен пред съда, а от окръжната прокуратура заявиха на брифинг, че ще поискат постоянна мярка "задържане под стража“.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини