Откриха най-хевиметълските думи

Специалист по обработка на данни провел изследване по тази дълбока тема и в резултат вече се знае кои са десетте най-употребявани думи в текстовете на хеви метъл песните. Публикувани са в блога Degenerate State, а Gizmodo също съобщава новината.

Ученият има никнейм Иън и за да проведе мащабния анализ свалил от DarkLyrics.com текстовете на 222 623 композиции на 7634 групи. въобще не се чудете на бройката, даже повече са в реалния свят. Може да ви се стори, че подходът му е оригинален, но това е само в света на хеви метъла. В света на комунистите Илф и Петров оставят своя Велик комбинатор Остап Бендер за известно време в далекоизтония влак, пълен с журналисти и партийни другари. И тогава неопорочения му от догми комбинативен ум ражда идеята - той събира и започва да продава на спътниците си по неволя във влака наръчник на журналиста/политработника. Произволни комбинации от думите и изразите в този наръчник избавяли въпросните труженици от мъките на творчеството. А сега вече знаем как стои въпросът в света на хеви метъла. Десетте думички, които са характерни за него са: изгарям (burn), вика (cries), вени (veins), вечност (eternity), дишам (breathe), чудовище (beast), ще бъда (gonna), демони (demons), пепел (ashes), душа (soul). Думите, които са най-слабо употребявани са: особено (particularly), секретар (secretary), комитет (committee), приблизительно (approximately).

Текстовете, които привличат феновете на хеви метъла, са колкото е възможно по-далеч от темите за работа, бюрокрация и образование, В тях се пее за адски викове и демони, горящи в душата. Можете да пробвате и други случайни комбинации, ще видите, че се получава в един момент. 

Ученият даже е подготвил уникален дизайн, в който можете да видите думите, характерни за три метъл групи - Motorhead, Machinehead и Diamondhead.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини