Националното сдружение за недвижими имоти предупреди за лъжи в онлайн обяви

С наближаването на новата учебна година, много семейства търсят жилища в столицата и в други градове, където има висши учебни заведения, за своите деца - студенти.

Ирена Перфанова, председател на Националното сдружение за недвижими имоти, предупреди, че част от обявите и рекламите в интернет порталите за недвижима собственост съдържат неистини.

"Определени фирми за недвижими имоти, които предимно са предимно специализирани в наемния пазар, си позволяват да пускат реклами, които са на несъществуващи имоти или такива, които вече са отдадени под наем, или пък съдържанието в тези оферти не отговаря на действителната оферта - подменени снимки, некоректно описание на имота, по-ниска цена", заяви тя, цитирана от БНР.

"Ако един имот е обявен в повече агенции за недвижими имоти и го виждате във всяка агенция на различна цена, клиентът се обърква и не знае коя всъщност е реалната цена и инстинктивно подхожда към най-ниската цена, за което може би, собственикът на имота не е уведомен, че имотът се предлага на такава цена", допълни тя.


 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини