Само двама сръбски хулигани обвинени за мелетата в „Слънчев бряг”

Двама са сръбските футболни хулигани, които се сдобиха с обвинение за мелетата в курорта „Слънчев бряг” вчера сутринта.

Припомняме, на две места вчера в курорта се случиха сбивания, като при първото група сърби нападнаха и полицаи, които бяха изпратени да ги усмиряват. Един полицаи пострада по-сериозно, тъй като бе получил удар с палка по главата. За да разтърват пияните се включиха и служители от съседните заведения. Около два часа по-късно също сърби предизвикаха друго сбиване отново пред заведение в „Слънчев бряг”. От полицията вчера съобщиха, че са задържали 45 души.

За първото сбиване като обвиняем е привлечен 30-годишния Неманя С. Той е обвинен за побоя над полиция и на един бургазлия в близост до дискотека „Викинг“.

Според обвинителния акт на Д. Г. – полицай от РУП Бургас, командирован в РУП Несебър, при изпълнение на службата му, му е нанесена лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, чрез нанасяне на удар с палка в областта на главата, който удар е причинил напречно теменно-тилна рана. Същата телесна повреда е причинил и на гражданина М.П. от Бургас.

Вторият сърбин – Урош Й, на 31 години, е обвинен за второто сбиване – около 7 часа, до до хотел „Вайълет гардън“. То също е по хулигански подбуди. При него са ранени един пловдивчанин и един мъж от Смолян. И двете наранявания са „телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота.  - престъпление по чл.131 ал.І т.12 вр. с чл.130 ал.І  от НК.

За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 3 г.

По предишното обвинение срещу Неманя С. (престъпление по чл.131 ал.ІІ т.3 вр. с чл.130 ал.І от НК), законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1 г. до 5 г.

Двамата сърби са с мерки за неотклонение задържане под стража за 48 часас разпореждане на наблюдаващият прокурор при Районна прокуратура Несебър.

Продължават да се разпитват свидетели и да се разпознават заподозрени лица, посочват от прокуратурата. Изчаква се получаването на заключенията по част от назначените съдебно-медицински експертизи, технически и оценъчни експертизи.

При наличие на достатъчно доказателства ще бъдат извършени и нови привличания на обвиняеми лица към наказателна отговорност, посочват от прокуратурата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Случаен виц

Последни новини