Кеворк Кеворкян: Борисов е безалтернативен избор за президент

Министър-председателят Бойко Борисов си гледа работата, както я гледа един безалтернативен човек, макар че, според мен, в последно време е изпълнен с големи страхове около президентските избори.

Това каза журналистът Кеворк Кеворкян в предаването „Тази неделя“ по bTV.

Непрекъснатите закани на премиера, че ще смени този или онзи също показватнеувереност, смята Кеворкян.

По думите му, от една страна, срещу Борисов „наистина не може да излезе сериозен, тежък играч – такъв няма“. От друга, журналистът не смята, че премиерът ще се кандидатира за президент.

Той изглежда безалтернативен, но в същото време многото ти победи може да разяждат отношението към теб, не може да контролираш враждебността, каза гостът.

Според него сегашният президент „Росен Плевнелиев ще остане в българската история като единствения посочен президент, единственият, в когото Борисов превъзложи себе си. Сега обаче този фокус не може да мине“.

За международните събития от последните дни Кеворкян коментира, че „лошото е, че ние винаги плачем за света, за световните неволи, а не обръщаме внимание на това, което е до нас“.

Човешките права в Турция не трябва да ни вълнуват толкова, колкото „бомбата, наречена бежански орди, която може всеки момент да бъде премодулирана и да бъде изпратена към България“, каза той.

И предупреди, че „трябва да бъдем много внимателни в това, което артикулираме“. „Не бива да предизвикваме злото. Не е ясно къде е това зло. Сега тероризмът е стигнал до един ефект на пулверизация – унищожаваш една клетка, те стават пет“.

По думите му нападението в Ница е ответен удар. Онзи свят, който не познаваме, не познаваме културата му, си има други правила, затова не можем да се преборим с него.

Мисля, че тази битка не може да бъде спечелена, затова трябва да се вгледаме в нашите си работи. Не бих казал, че сме цъфнали и вързали, посочи Кеворкян.

Пластовете на високата политика са съвършено изтъняли, ако не и изтърбушени изобщо. На мястото на Франсоа Митеран идва Франсоа Оланд, на мястото на Хелмут Кол пристига Ангела Меркел, коментира още той.

Източник: http://btvnovinite.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини