Армията си търси и автобуси

Министерство на отбраната обяви обществена поръчка за закупуването на 10 нови и 10 стари автобуси. Стойността на поръчката възлиза на общо 2,5 млн. лв., предаде БГНЕС. Автобусите трябва да разполагат с места за сядане от 22 до 55.

Изборът на доставчик на общо 20-те автобуси за армията няма да е на основание единствено най-ниската предложена цена, но така също разхода на гориво, срока на гаранцията, както и бързината при необходимост от сервизно обслужване. Оферти се подават до 15 август.

През март месец военният министър Николай Ненчев обяви, че армията има спешна нужда от закупуването на автобуси. Това се установило при съвместни учения и особено при възникналата необходимост от превоз на личен състав по граничните бразди за охрана на територията от нелегално навлизащи мигранти. От заданието на обществената поръчка става ясно още, че за 10 нови автобуси МО е готово да плати до 166 000 лв., без ДДС, а за 10 рециклирани автобуси наполовина. Старите автобуси не трябва да са изминали повече от 400 000 км и да не са по-стари от 10 години.

Всичките автобуси трябва да бъдат с климатици и да позволяват употребата им независимо от атмосферните условия. Кандидатите трябва да имат изградена сервизна база у нас, да предлагат гаранция за новите и старите превозни средства, както и да имат извършени през последните три години доставка на поне пет автобуси.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини