Кал и клизми срещу капризите на Юлияна Дончева

Ново превъплъщение чака Юлияна Дончева. Телевизионната водеща, бивш народен представител и фотомодел, този път ще се сблъска с нелеката съдба на санитарките.

Юлияна Дончева ще замени успешната си кариера, хубав брак, 14-годишен син и просторен апартамент с петдневно всекидневие на страх, погнуса и суета.

Тя ще застане до Врачана – санитарка от седем години в хирургичното отделение на "Пирогов", която обича работата си, но се дразни, когато подценяват труда й.

По-голямата част от живота на Врачана минава в работа, 5 дни в седмицата от 7,00 сутринта до 7,00 вечерта.

Санитарката е вдовица, има две дъщери и живее в скромна къща в квартал „Бакърена фабрика".

В „Животът на другите" Врачана ще сподели своята съдба с Юлияна Дончева.

Предизвикателството за телевизионната водеща наистина ще е голямо, тъй като тя има непоносимост към болници и дните, които прекарва като санитарка, са истинско изпитание за нея.

Юлияна има силен личен мотив, за да приеме това предизвикателство. Преди години нейният баща умира в "Пирогов", в знак на благодарност към целия екип, полагал грижи за него, с усърдие и солидарност Юлияна Дончева се втурва в ролята на санитарка.

Съвсем скоро идеята да погледне през живота на другите и да превъзмогне личните си страхове ще се превърнат в най-големия кошмар за несвикналата на суров труд Юлияна.

Тя ще се опита, но доста неуспешно, да работи в клиниката с най-тежките случаи в системата на "Пирогов" – 1-ва хирургия.

Трудностите, пред които се изправя, но не превъзмогва, ще се излъчат на 19 ноември в поредния епизод от „Животът на другите".

Юлияна Дончева е свикнала да кара луксозен джип. Врачана ползва градския транспорт и сменя три превозни средства, за да стигне до дома си в квартал „Бакърена фабрика". Шест лева транспортни разходи на ден са непосилни за нея предвид заплатата й от 260 лева, затова тя се вози без билети. Освен че ще си припомни какво е усещането да се вози в градския транспорт, Юлияна ще разбере какво е да се пътува гратис.

След 40 минути в градския транспорт Юлияна се озовава на място, което рязко се разминава с представите й за столичен квартал. За да стигне до къщата на Врачана, телевизионната водеща трябва да премине през кал, разбити улици и пълна тъмнина.

Следва новият работен ден. Врачана ще възложи на Юлияна елементарна задача за разгрявка – миене на тоалетни. Това обаче не е по силите на бившия модел и тя отказва. Следва събиране на мръсното бельо от всеки един пациент в отделението.

И тази задача се превръща в препятствие за телевизионната водеща и прераства в грандиозен спор на тема използване на ръкавици. Тъй като в отделението ръкавиците не достигат - за Врачана те са скъп лукс, който не може да си позволи, докато за Юлияна предпазните мерки са задължителни, защото здравето няма цена. В своя защита обаче Врачана разкрива факти, които оставят Юлияна Дончева безмълвна.

Нищожната заплата на санитарката не й позволява да отделя лични пари за ръкавици.

Макар че почти се отказва от работата си на санитар, за първи път от престоя си в "Пирогов" ексдепутатката ще асистира на лекар. Д-р Бозев има специална, изненадваща задача за санитар Дончева – тя ще направи първата си клизма и изпитва на гърба си прочутия лекарски черен хумор.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини