Сбиване пред ”Александър Невски” заради рокерите на Путин

Изображение 1 от 6

    Привърженици и противници на похода на "Нощните вълци" се сбиха пред храма "Св. Александър Невски" в София. Двама души са били задържани.

    Скандалът избухна, след като двете групи се озоваха в непосредствена близост без полицейска охранапомежду им и участниците в мелето започнаха да се замерят с бутилки минерална вода.

    Полицаите вземат обяснения на участниците, предаде БНР. 

    Екипи на СДВР вече са оградили района. 
    Самите руски мотористи все още не са пристигнали в столицата. 

    Противници на рокерите скандират "Тук не е Москва“ и носят плакати "Путин - фашист, световен терорист“, съобщи БГНЕС. 

    Антируските демонстранти, които са около 50 души, влязоха в сблъсъци с полицията. Те започнаха да скандират искания за оставка на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Румяна Бъчварова, защото, според тях, те са превърнали "България в руска губерния“. 

    Около катедралния храм обикаля автомобил със знамето на Украйна. На площада освен антируските протестиращи има и проруски привърженици. 
    Между двете групи застанаха няколко редици полицаи, които ги разделят, за да не се допуснат нови сблъсъци. 

    Обстановката около храм-паметника остава напрегната. 
    Протест срещу пристигането на рокерите беше организиран във Фейсбук. Събитието беше разгласено като "Вън "Нощните вълци“ от България!“. 

    Столичната община е дала разрешение за шествието на руската рокерска група. Поискани са били и становищата на МВР, ДАНС и прокуратурата. Мотопоходът се провежда при засилени мерки за сигурност. 

    Преди да стигнат до София, руските рокери минаха през Бургас, където също имаше сблъсъци. Те посетиха и храм-паметника "Рождество Христово“ на Шипка и Троянския манастир.

    Източник: dnes.dir.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини