Mozilla закърпи 11 „дупки“ във Firefox

В сряда Mozilla закърпи 11 уязвимости във Firefox 3.0 – и 12 бъга във Firefox 2.0 -, които даваха възможност да се атакуват компютрите и да се краде информация. Това е четвъртият ъпдейт на Firefox 3 след като се появи през юни. 6 от „дупките" са критични, според системата на Mozilla. Най-сериозните уязвимости са във „engine"-a на браузъра и JavaScript. Останалите кръпки са за препълване на буфера при интeрпретирането на HTTP индексния формат.
Mozilla обнови и почти пенсионирания Firefox 2. Това е предпоследният ъпдейт за Firefox 2, който няма да се поддържа от следващия месец. Преди да се случи това Mozilla ще направи последен опит да убеди потребителите на Firefox 2 да ъпгрейднат браузъра си. През следващите 3 седмици ще бъдат подканени отново да го направят. Mozilla има успехи при мигрирането на потребителите от една версия на друга. 73% от потребителите на Firefox, използват версия 3 според изследване на Net Applications.

Thunderbird беше пропуснат при обновяването. Това не е необичайно. E-mail клиента се обновява със забавяне спрямо Firefox, въпреки че някой от уязвимостите ги има и в мейл клиента. Препоръчва се на потребителите на Thunderbird да спрат използването JavaScript, докато излезне ъпдейт.
Източник: idg.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини