Русия внедрява телепортацията до 2035 година

Руското правителство събира на 22 юни междуведомствена работна група, която да обсъди на реализацията на програмата "Национална технологична инициатива", с участието на вицепремиера Аркадий Дворкович. Програмата е на Агенцията за стратегически инициативи (АСИ), създадена по разпореждане на президента Владимир Путин, съобщава Коммерсантъ.

Агенцията планира до 2035 год. в Русия да бъде създаден национален език за програмиране, абсолютно безопасна връзка на базата на квантова комуникация, оператор от нов тип за безпилотни системи и телепортация. През периода 2016-2018 год. за осъществяването на SafeNet (взаимодействащи помеджу си умни системи) ще бъдат отделени 10 милиарда рубли (около 140 милиона евро) , над половината от които ще дойдат от федералния бюджет.

В периода 2018-2025 год, в Русия ще има мобилна мрежа 5G, ще бъде изградена мрежа от центрове за защита от киберзаплахи. По това време ще бъдат внедрени и проект за национална интелигентна система за управление на градовете, нови ОС за киберфизическите системи и автономния транспорт. Също така ще бъде разработен и "отечествен компилируем език за безопасно и ефективно паралелно програмиране".

През 2025-2035 авторите на проекта планират "внедряване на невронен интерфейс, квантови изчисления, телепортация, използване на подобни на природните явления за предаване на информация". 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ле
    Леле, леле
    2 0
    20:45, 24 юни 2016
    По кротко! С тези амбиции не знам до къде ще стигнат руснаците ...
Последни новини