С минимална победа Германия спечели група С, Полша също е осминафиналист

Изображение 1 от 2

    Германия и Полша си осигуриха класиране за осминафиналите на Евро 2016. Двата състава спечелиха минимални победи в третите си мачове в група С.

    Световните шампиони победиха с 1:0 Северна Ирландия. Поляците стигнаха до успех със същия резултат срещу Украйна.

    С това Германия завърши на първото място с групата, а "дружина полска" е на второто и за пръв път в историята ще играе във фазата на преките елиминации. Вече е ясно, че в осминафинала Полша ще играе с Швейцария.

    Северна Ирландия очаква да разбере дали с трите си точки ще може да достигне следващата фаза. Украинците останаха последни с три загуби и без отбелязан гол при голова разлика 0:5.

    През първото полувреме германците играха много силно и имаха голямо превъзходство. Световните шампиони създадоха куп голови възможности, но вкараха само веднъж.

    Много активен беше Томас Мюлер, който направи два пропуска от чисти позиции, два пъти удари греда, но и подаде на Марио Гомес за гола му.

    В седмата минута нападателят на "Байерн" получи в много добра позиция, но отблизо не успя да преодолее Макгавърн. Последваха пропуски на Марио Гьотце и Гомес, както греда след удар с глава на Мюлер.


    В 30-ата минута Гомес отклони към Мюлер, който се справи със защитата на съперника и върна към състезаващия се в "Бешикташ" нападател, който откри с удар отблизо.

    Пет минути по-късно Мюлер стреля добре в наказателното поле, но отново улучи греда. Малко преди почивката Гомес можеше да удвои преднината на отбора си, но направи нов пропуск.

    През второто полувреме картината не се промени. Частта започна с две много добри възможности пред Гьотце, който не успя да вкара. След него пропуските продължиха Сами Кедира и Гомес.

    В 82-ата минута Кимих центрира и Гомес с глава насочи добре топката, но Макгавърн спаси.

    Украйна изигра добро първо полувреме. След двете си загуби дотук в турнира отборът показа различно лице и желание за игра.

    Въпреки това съставът не успя да използва възможностите си. В началото украинците поискаха дузпа за нарушение на Ярмоленко, но сигнал не последва. По-късно той изпусна от добра позиция. До почивката двата отбора си размениха атаки и няколко положения, но до гол не се стигна.

    Зинченко пропусна да даде преднина на отбора си в началото на второто полувреме. В 49-ата минута той засече с глава центриране в наказателното поле, но след удара му топката мина над гредата.

    Пет минути по-късно Якуб Блашчиковски се възползва от отлично подаване на Аркадиуш Милик и откри резултата.

    Украинците продължиха да държат повече топката, но съперникът им създаде по-добрите положения. Пропуски за Полша направиха Бартош Капустка и Милик.

    В 81-ата минута Роман Зозуля имаше възможност да изравни, но след удара му топката мина покрай гредата. След него и Руслан Ротан не можа да вкара първия гол за Украйна на Евро 2016.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини