Повдигнаха обвинение на депутат от ГЕРБ за катастрофа

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение срещу депутата от ГЕРБ Иван Миховски за причиняване на средна телесна повреда на пешеходка.

Катастрофата е станала на 2 октомври м.г. около 19.50 ч. в Троян. 35-годишният депутат е управлявал лек автомобил "Мерцедес С350", когато на кръстовището на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и ул. „Васил Левски“, е блъснал пешеходката М.Т., която е пресичала пътното платно. Миховски е шофирал с несъобразена скорост.

Блъснатата жена е откарана в болница с фрактури, които са довели до трайно затруднение на долните крайници за срок около 3-4 месеца. Иван Миховски бил изпробван за употреба на алкохол с дрегер, който отчел положителен резултат -0,48 промила на хиляда. На депутата е съставен акт, който е подписан от него без възражения. 

На 8 февруари т.г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане в Народното събрание за снемане на имунитета на Иван Миховски като народен представител от ГЕРБ. 

След внасянето на искането обаче, Миховски сам се отказа от имунитета си.

Иван Миховски е роден на 20 юни 1980 г. в Троян. Завършил е Техническия университет в Габрово. Управител е на фирма за автомобилно оборудване. Женен с една дъщеря.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини