Цвети не е гонена, а обсипвана с любов, според Илиана Раева

От месец и половина Цвети даваше индикации, че не иска повече да тренира. Това заяви шефката на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева по телефона за БиТиВи от Израел. 

Раева обясни, че Цветелина Стоянова е отказала да пътува и за световната купа в Испания, и за Израел, за където вчера заминаха останалите момичета. Цветелина се е оплаквала от известно време, че не може да спи, както и от болки в корема.

Шефката на федерацията заяви, че в последно време тежки тренировки не са правени, така че децата да се затормозят.

Треньорите на националния отбор по художествена гимнастика, както и лично Илиана Раева са поддържали връзка с близките на Цвети – брат й и баба й, които се грижат за нея.

Преди инцидента Цветелина се е обадила на всички момичета и е пожелала успех на състезанието. Цветелина е заявила, че се чувства виновна, че ги оставя. „Един Господ знае какво е било в главата на това дете, че да направи нещо подобно”,заяви Илиана Раева.

По думите на Раева Цвети по собствено желание се е отказала да пътува с тях – нещо, което многократно й е предлагано, дори и да не излиза на тепиха да се състезава.

Тя посочи, че след като са разбрали за инцидента останалите момичета от отбора са искали първоначално да се откажат от състезанието, но след разговор са взели решение да играят именно заради Цвети.

Искам да се спрат спекулациите, че е гонена. Била е обсипвана само от любов. Няма причина да се чувства по този начин. Разберете, че е много страшно. Децата са в ужасно състояние. Тя е част от нашия отбор. И искаме да е здрава, заяви Илиана Раева.

Малко по-рано Раева написа в профила си във Фейсбук: „Ужасна трагедия сполетя българския национален отбор по художествена гимнастика. Днес, нашата Цвети Стоянова се е разминала на косъм от смъртта... Всички сме в шок. Момичетата от ансамбъла преживяват много тежко случилото се. След много тежък разговор взеха решение да участват на състезанието и да се мобилизират до краен предел, за да се представят по възможно най- добрия начин, защото вярват, че това би искала Цвети в този тежък за нея момент, в който се бори за живота си.

Мъката ни е голяма, сълзите не спират, но нашата Цвети има нужда от нашата сила и всички ние ще го направим за нея! За да се спре със спекулациите искам да уведомя обществеността, че Цвети по свое желание отказа да участва на Европейското първенство, въпреки усилията на всички да я разубедим - на момичетата, на Ина Ананиева и моите. Също така й беше предложено от треньорите да пътува с нас на европейското в Израел независимо, че няма да участва, което предложение тя също отказа. Точно сега нито Цвети, нито момичетата заслужават неверни информации, които създават напрежение и нагнетяване на и без това нагнетената обстановка. 

Илиана Раева благодари на целия екип на "Пирогов" за грижите и битката, която водят за спасяване живота на златното ни момиче! 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини