Кметовете на малки населени места създават свое сдружение

Предстои да бъде учредено Национално сдружение на кметовете и кметските наместници. Един от учредителите е кметът на Калофер Румен Стоянов.

Той заяви категорично, че създаването на сдружението не е свързано с конфликт с Националното сдружение на общините в България.

"Ние, като кметове на населени места, също имаме нужда от сдружение. Като комуникираме между нас си виждаме, че имаме много проблеми, които се налага на по-високо ниво да се поставят директно. Мисля, че след като учредим едно такова сдружение, можем да сме по-чути от институциите, от които имаме нужда", посочи Румен Стоянов, цитиран от БНР.

По думите му е важно обществото да разбере как се разпределят средствата към малките населени места и дали стигат до там. Населението на местата, които се управляват с кметски наместници пък са обезпокоени от новите правила за провеждане на избори.

"За тези хора кметът е всичко, той е опора за всички граждани. Тези хора искат сами да си го избират, а не да идва отнякъде", обясни кметът на Калофер.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини