Кандидат-студентите по журналистика пишат за „Мечтата Европа”

Втората кандидат-студентска сесия на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2016/2017 година продължава днес с изпити по журналистика /писмен/ и по химия. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Петя Банкова от София изтегли темата „Мечтата Европа”, по която ще пишат кандидат-студентите. Бяха изтеглени две контролни теми: „Живот в мрежата” и „Болен здрав носи”. 429 кандидат-студенти са подали заявления за явяване, информираха от висшето учебно заведение.

Изпитът цели да оцени способността на кандидат-студентите да създават цялостен и завършен писмен текст по зададена тема. Работата може да бъде написана в свободно избрана от автора прозаична форма и в достатъчен за пълноценното разгръщане на замисъла обем.

Изпитът по химия е от 14.00 часа, състои се от две части и продължава четири астрономически часа. Първата част е от 20 тестови въпроса, включващи материал по неорганична и органична химия, с изборен отговор /един от пет/. Втората част на изпита включва четири логически задачи - две по неорганична и две по органична химия.

Източник: btvnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини