Алла Пугачова взема 74 долара пенсия,Лили Иванова -70

До неотдавна за пенсията на Алла не се знаеше почти нищо, защото тя не занимава публиката с подобни теми и по принцип отказва интервюта. Но след като претърпя сърдечна операция, примата на руската попмузика беше принудена неохотно да признае пред в. "Известия" колко пари взема за възраст и стаж. На въпроса какъв подарък очаква от властта за 60-годишнината си през 2009 г., Алла отвърна: " Най-добре е да ми дадат голяма пенсия. Сега взимам от властта 2000 рубли. Но се сещам какво пишеше Михаил Булгаков - никога не трябва да искаш нещо от силните на деня, те сами ще дойдат да ти го предложат."

За тези, които не са наясно, уточняваме, че 2000 рубли са точно 74 долара днес, тъй като 1 долар е равен приблизително на 27 рубли. Алла обаче има свои спестявания от огромната си концертна дейност. Затова преди две години сп. "Форбс" я обяви за най-преуспяващата руска естрадна певица. Тя сподели, че това я ласкае и когато разбра, че й приписват 2,7 млн. долара, изчислени за 2005 г., развеселено уточнява:

" Честно - по-малко са. През последните години не работя толкова усилено. Само когато ми се налага.


И то повече заради моите музиканти. Трябва да намеря и допълнителни източници на доходи, за да не разчитам само на едната държавна пенсия. За да се оттегля от естрадата с достойнство. Рано или по-късно, ще го направя. Може би когато стана на 60. За това време трябва да си осигуря добра материална база. Засега просто спестявам за старини. Слагам парите си на сметка в банката."

Алла се занимаваше дълго време с бизнес. Направи своя колекция обувки и парфюми, фабрика за чипс. Сега няма нови проекти, а фабриката продаде, защото разбрала, че не й стигат нито силите, нито желанието. Не приема и поканата да издигнат кандидатурата й за депутат, защото не й е нужна власт. Неотдавна тя обяви, че макар че има дъщеря и внук, ще се подложи на специално лечение, за да забременее ин витро от своя любим Максим Галкин, по-млад от нея с 27 години, с когото готви смайваща сватба.

За разлика от Алла Пугачова, нашата прима Лили Иванова плаче заради ниската си пенсия. Певицата изля по Дарик радио цялото негодувание, на което беше способна, от факта, че я третират като обикновена пенсионерка, а не като звезда. "Моята пенсия е 96 лв. и 47 стотинки! Вчера погледнах повишението и умрях от смях! След като държавата е вземала толкова много пари благодарение на мен от концертите ми, а аз получавам толкова малко! Получих съобщение, затова го знам, иначе нямаше да знам. Това е унизително, това е падението на държавата и на политиците!", заяви популярната певица. Като имаме предвид повишения напоследък курс на долара, можем да пресметнем, че месечната й пенсия с увеличението е около 70 долара.

Широко известно е, че Лили умее да се пазари, когато стане дума за възнаграждение. Тя получава едни от най-високите хонорари сред българските изпълнители въобще. Сумата, която взема, не пада под 10 000 лева за участие, а програмата й включва по няколко ангажимента месечно, като най-силни месеци са летните и коледно-новогодишните празници. Миналата зима тя е получила по 14 хиляди около Нова година, а в празничната нощ е имала цели три участия. Не е известно какво прави Лили парите си, но със сигурност не върти свой бизнес. Това обаче си е лично нейна работа!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини