Мъжете надушват изневярата по-добре от жените

Мъжете улавят по-добре изневярата от жените, но често подозират половинките си без нужда, съобщи в. "Индипендънт", като цитира резултати от американско изследване, публикувани в сп. "Хюмън нейчър".

Екипът на Пол Ендрюс от университета на Вирджиния "Комънуелт" в Ричмънд е интервюирал 203 хетеросесексуални двойки за изневерите им. 29% от мъжете и 18,5% от жените са признали, че са имали поне една тайна връзка.

Жените са познали, че половинката им не им е вярна в около 80% от всички случаи на изневяра, докато мъжете са били прави, че жените им изневеряват, в около 94% от случаите.

За мъжете е характерно, че са склонни да подозират изневяра дори когато такава няма, твърдят специалистите. Специално разработен статистически метод е показал, че мъжете са по-откровени, когато говорят за извънбрачните си връзки. Дамите са склонни да намаляват броя на изневерите си с 10% и скриват нелоялността си много по-умело.

Въз основа на изследването си експертите правят извода, че мъжете се стремят да откриват сексуалната изневяра у жените, а жените са се специализирали да скриват собствената си изневяра.

Според Дейвид Бъс от Тексаския университет в Остин представителите на силния пол са развили механизъм за откриване на изневярата, но поради прекалена предпазливост подозират изневяра дори там, където тя липсва.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини