Сидеров заплашен със смърт до месец

идерът на партия "Атака" Волен Сидеров, заедно с още двама членове на партията - Павел Шопов и Антон Сираков, заместник-председател на партията, са получили заплаха за убийство и смърт.

Пред журналисти в парламента Волен Сидеров съобщи, че тази сутрин в централата на Атака на ул. Врабча 1 по пощата са пристигнали 3 писма, по едно за всеки от заплашените политици. Подателят е Волф Грау, а за негов адрес е посочен адрес на бул. Витоша 2. Според Павел Шопов това е адресът на Съдебната палата. Подателят и на трите писма е един и същ.

Текстът на писмото до Волен Сидеров гласи: "Смъртта е вече вътре в теб. Няма спасение. Остава ти по-малко от месец".

Във второто писмо с получател депутата Павел Шопов пише: "Смъртта ти е близо. Скоро ще бъдеш затрупан от останките на някой от твоите апартаменти".

Днес от Атака ще подадат сигнали до Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), МВР, районна прокуратура и Национална служба "Охрана" (НСО), за да разследват случая.

Сидеров припомни, че е получавал заплахи и преди, но за втори път те са в писмен вид. Първата такава заплаха лидерът на Атака е получил през 2005 година. Сидеров каза още, че сега се очаква екип от 5-то районно управление, които да разследват писмата.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини