Сериозните геймъри са в добро здраве

Американско проучване на над 7000 играчи на приключенския онлайн мултиплейър EverQuest II показва, че най-запалените играчи най-често са над 30 години и с увеличаването на възрастта си прекарват все повече време в игра.

Жените представляват 1/5 от общността на играещите, като определено те са склонни да играят по-дълго време.

Освен това изследването показва, че сериозните геймъри са в добро здраве и активно се занимават със спорт. Клишето, че хората, които играят, са предимно тинейджъри, които прекарват денонощия пред монитора, хапвайки сандвичи, определено е мит. Този факт трябва да заинтересува не само авторите на EverQuest II, но и всички производители на компютърни игри, защото по този начин ще могат да преценят по-добре своите клиенти.

„Хардкор геймърите са жени - те играят доста дълго и се предават много по-трудно" - обяснява Дмитрий Уилямс, автор на изследването и професор в Университета в Южна Калифорния.

Заедно с учените от още седем висши учебни заведения в САЩ и Канада, той проведе анкетата сред геймърите, като се интересуваше от живота им, встрани от игрите: заниманията, мотивацията , психическото и физическото състояние на играещите. Онлайн порталът на Sony Online Entertainment също предостави данни за това, как се държат играещите.

Заключените от проучването показа, че средно около 26 часа на седмица прекарват геймърите в своя виртуален свят, като повече от 36 процента са на възраст между 30 и 39 години. Около 20 процента от играещите пък са жени.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини