Audi Q3 - Как би могъл да изглежда?

Докато BMW X1 вече е на разположение за всички, то може би мнозина се чудят какво притежават конкурентите, за да не изостават. Audi отдавна се знае, че разработват по-малък кросоувър. Преди няколко години бяха представили един интересен прототип – Steppenwolf, но в края на краищата бъдещият по-компактен кросоувър ще се нарича Q3. Може би в този ред на мисли за някои е интересно как подобен по-малък SUV би изглеждал – благодарение на момчетата от LeftLaneNews можем да видим интересна (и доста реалистична) интерпретация на идеята.

Първоначално се предполагаше, че този модел ще бъде с три врати, но според някои източници дори и най-компактният SUV от Инголщат ще бъде с четири врати. Наскоро някои слухове даже предположиха, че моделът може всъщност да се нарича Q1, но Q3 изглежда по-вероятно с оглед на прогресията, формирана от Q7 и Q5.

В основата на модела вероятно ще бъде по-дълга и по-мощна версия на следващото поколение на платформата на Volkswagen Polo, известна като PQ24. Така новият Q модел ще бъде с дължина малко над 390 см.

За задвижването най-вероятно ще се ползва 1.4-литровият TFSI редови четирицилиндров двигател от VW, който може да бъде поръчан с мощност от 125 и 150 к.с. Версиите за Северна Америка може да получат и 2-литров TFSI редови двигател с близо 200 к.с. Европейските модели ще могат да бъдат поръчвани и с два дизела – 1.2-литров турбодвигател с мощност от 80 к.с. и 1.6-литров TDI с мощност от 119 к.с.
www.leftlanenews.com
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини