Спипаха 15 тона алкохол менте

10 500 бутилки от по литър и половина бяха спипани от служители на дирекция "Митническо разузнаване и разследване" при проверки на търговски обекти и акцизни складове в цялата страна за период от един месец – от 10 август до 10 септември, съобщиха от агенция "Митници".
Откритата пиячка била с фалшиви бандероли и неизяснен произход. Спипани са още над три тона – 3130 литра наливен алкохол и 20 тона вино без акцизни документи. При проверка на склад пък била установена разлика в алкохолния градус на 3681 литра суровина.

При пет от шестте извършени проверки на търговски обекти за продажба на горива са установени различни по вид нарушения, като и в петте случая липсват документи за наличното гориво. Три от обектите работят без разрешителни за извършване на  подобна дейност, а в един от случаите в непосредствена близост до регламентирания обект е открита допълнителна нерегистрирана колонка. Тя е била свързана с две цистерни, в които към момента на проверката е имало 16 000 литра гориво. В два от обектите липсва касов апарат. В един от случаите е установено смесване на минерално масло и терпентин, продавани като „евро дизел", допълниха от митническото управление.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини