Ferrari 430 Scuderia Spider: слухове

Въпреки че истинските суперавтомобили винаги са били един компромис между изкуство и мощност, то в моделите на Ferrari мощността винаги е била малко по-доминантна... дори и в големите и комфортни GT автомобили. 430 Scuderia от друга страна се въздържа от какъвто и да е комфорт или модни тенденции в полза на мощността. Слуховете сочат обаче, че лимитирано издание от 300 бройки на 430 Scuderia Spider ще дебютира в края на тази година.

Идеята принципно при 430 Scuderia е повече от ясна – да се махне всичко възможно, да се замести всеки възможен материал. Това означава махане на радиото, постелките и какво ли още не, така че да се подобрят времената с всяка възможна десета от секундата. И за да се намали допълнително теглото (а именно с около70 кг), Ferrari са решили да премахнат покрива. И дори и на някои това да прилича на ход за следването на модите и за създаване на нещо по-лятно, то идеята при 430 Scuderia Spider е само една – редуциране на масата с цел подобряване на динамичните възможности.

Истинските ентусиасти ще знаят иронията при създаването на модела, но това едва ли ще му попречи да придобие колекционерска стойност... ако се стигне до производство. Според слуховете колата ще направи своя дебют на пистата Муджело по време на завършващата надпревара от сериите Ferrari Challenge през ноември. Затова и ще трябва да чакаме поне още два месеца, за да видим дали слуховете за Spider са верни. Разбира се, можем да се надяваме и на шпионски снимки...
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини