Спорт и екология в Международния ден на младежта

Младежта не трябва да бъде разглеждана като товар на обществото, а като негова най – голяма ценност. 12 август - Международния ден на младежта дава възможност на света да разгърне възможностите и потенциала на младежта, да отбележи техните постижения и да планира начини за по – доброто им включване в развитието и прогреса на обществото. Целта е да бъдат обединени усилията на отговорни органи, организации, институции и лица, на общество и държава, младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения и решаването на екологичните проблеми.

Ето как ще протече Международният ден на младежта в Хасково:

ДЕН ПЪРВИ, ПОНЕДЕЛНИК

11.08.2008 г.

09:00 ч. Презентация на тема „ Писмо от бъдещето – „Не замърсявайте водата".
Дом на учителя - ул. „Хан Кубрат" № 2

10:00 ч. Почистване на зелените площи от отпадъци. По групи.
кв. „Бадема".

14:30 ч. „Отворено пространство" – дискусия и изготвяне на предложения до Общински съвет за екологични акции в Хасково. Работа по групи.
Хасково, плувен комплекс „Лебеда".


16:30 ч. Спортен празник по плажен волейбол.Хасково, плувен комплекс „Лебеда"

ДЕН ВТОРИ, ВТОРНИК

12.08.2008 г.

12:00 ч. Добри практики – представяне на екологични инициативи.
Дом на учителя - ул. „Хан Кубрат" № 2

14:00 ч. Спортен празник по боулинг.
зала по боулинг „Ескалибур".

В проявите ще се включат представители на младежки сдружения, НПО и младежки групи от област Хасково, младежи и подрастващи от Хасково, ОП „Младежки център" и доброволците от Младежки информационно-консултантски център.
Организатори са ДАМС и Младежки информационно-консултантски център – Хасково.

В Харманли членовете и доброволците на сдружение "Фаст Френд" и сдружение "Младежки съюз- Харманли" също ще отбележат събитието на 12 август.


Международният ден на младежта се отбелязва за втори път в България. 12-ти август е обявен за Международен ден на младежта на 17-ти декември 1999 г. с резолюция №54/120 на Общото събрание на ООН, която приема направените препоръки на Световната Конференция на министрите, отговорни за младежта, състояла се в Лисабон на 8-12 август 1998 г. По този повод Държавна агенция за младежта и спорта организира кръгли маси, фотоизложби, музикални програми, екоинициативи, уършопове, спортни състезания и други събития в София, в 28-те областни центъра и в някои по-малки градове в страната. През тази година празникът ще премине под мотото "Младите хора и климатичните промени: Време за действие!"


Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини