Aurora може би е браузърът на бъдещето

Без да се главозамайват от успеха на Firefox 3, инженерите на Mozilla бързо са се върнали по работните си места за да покажат, че има още какво да искаме от интернет инструментите. Нещо повече, вече са готови с нещо още по-добро и питат: готови ли сте за Aurora Browser!? Браузърът от ново поколение - Аurora е проектиран с визията за интернет пространството в бъдеще и предлага уникална по рода си интегрирана на десктоп пространството в Web среда, която позволява работа в триизмерен режим.

Въпреки че, версията все още е прототипен, Aurora Browser заема основна част в инициативата Mozilla Labs и един от най-сериозните разработвани проекти. "Днес ние се обръщаме към високите нива на индустрията и образованието за обмяна на идеи, опит и виждания с цел всеобщо разкриване на бъдещето на интернет", пише в официалния блог на Mozilla Labs. "Целта ни е да въвлечем, колкото се може повече хора в проекта, да провокираме дискусии и да потърсим вдъхновение за дизайна и насоката на Firefox, проекта на Mozilla, както и въобще за мрежовото пространство като цяло", казва още в изказването си екипа.


Бета версия на Aurora бе демонстрирана във функционираща форма с два независимо работещи потребителя, които успяват да съчетаят работата си и комуникацията помежду си използвайки единствено новият браузър.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини