Шестетажна торта, 3 оркестъра и 300 човека на "сватбата на века"

300 човека дойдоха на "сватбата на века", направена от Сали Стоичков. В събота на 19 юли ресторантът в Градската градина на Харманли бе препълнен от гости и приятели, дошли да уважат празненството по случай женитбата на малкия му син Зико с туркинята Гюлю. Подготовката отне един месец, а веселбата започна още в петък. Същата вечер те раздаваха безплатно бира, кебапчета, сладки. Свириха им два оркестъра:" Тораман", и " Карангела" а Гюлю смени шест тоалета: три официални, две индийски и един за къната. Сали заедно със съпругата си Ева бяха облечени в кремав цвят, синовете му Мартин и Зико в бели костюми на "Армани", а красивата рокля на Гюлю била избирана от Хасково.
На сватбата свири оркестър "Максим шен", който е и най- добрият в момента, казва ромският Стоичков. Присъстващите гости останаха много възхитени не само от самото тържество, но и от богатото меню. Кулминацията бе шестетажна торта, а Сали им даде право и да вземат храна за вкъщи. Накрая, освен веселба и сълзи от радост, в последните часове на сватбата всички се включиха активно в ромските ритми.
"Цяла хасковска област говори за празненството", хвали се таткото. Това е първата сватба, която ромският Стоичков прави и я подготвял с голям мерак, допълва той, като уточнява, че 12-сервитьора, обслужвали гостите му.
Управителят на ресторант "Градина", Живко Йосифов искал да пусне сватбата в интернет със заглавие " Ромската сватба на века". Той казва: "Перфектна сватба, богато меню и облекло. За мен това семейство е напуснало вътрешно ромската махала". Сали също е много доволен от него. "Голям джентълмен и организатор е, знае си работата", категоричен е той и благодари на всички, които са го уважили в петък и събота и не се сърди на онези, които не дошли "Всички да са весели, щастливи и най- вече много здрави", искрено пожелава той.
От Шенай Нуриева
Харманли

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини