Най-лудото рали потегли към...

Миналия уикенд едно лудо пътуване стартира от лондонския Хайд парк. Mongol Rally има необичайна мисия и представя най-странния благотворителен спектакъл, който някога е имало.

Mongol Rally привлича отбори с до 1-литрови сухопътни превозни средства на пътувне от Лондон до Монголия. Тази година е петото, както изглежда, рали. 300 коли, карани от участници от 23 страни (в забавни облекла), се отправят на пътешествие дълго над 10 000 мили преминаващо през 15 страни. Според регламента на лудото състезание, участниците карат коли, които са заменили за пакет чипс, буквално. Всякакви машини има в монголското приключение, включително линейка и двуетажен автобус от 1966-та.

Всеки един тим е набрал поне £1000 за благотворителност, общата сума се очаква да бъде £300,000! За това разказва WAYN.com, който е основен спонсор на събитието и отразява със снимки потеглянето към лудата мисия.





Светът е някак си твърде безопасен. Мина времето, когато ограниченията на картата те предизвикваха да откриеш какво има отвъд – сателитните карти и GPS излагат на показ всички подробности без да се налага да ставаш от креслото. Какво, ако си мислиш, че това не е на добро? Какво, ако си пожелал малко от неизвестното в свят, тотално здравословен и с нулев риск? Какво, ако думите "приключенско пътешествие" извикват в съзнанието ти образ на възрастни дами на организирана групова обиколка из базовия лагер на Еверест, при която всяка реална опасност и истинско приключение са тотално невъзможни. Ето тогава идва Mongol Rally.

Предстви си себе си в средата на огромната Казахска пустиня, твоята кола бавно се разпада на части по черен път, за който картата твърди, че е магистрала, окончателно загубен на хиляди мили от цивилизацията, без подкрепящ екипаж да те спаси. Само ти, твоят разум, твоите все по - почерняващи панталони, кола, която по законите на физиката не би трябвало стигне по-далеч от Peckham Rye (гара в южната част на Лондон) и явно ядосан мъж с пистолет.

Ако след всичко казано дотук си мислиш, „това точно ми трябва" – включвай се в следващото Mongol Rally, през 2009.




Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини