Летните пожари взеха първа жертва

Пожарите в сухи треви в Плевенско взеха първа жертва за тази година. Това съобщиха от областната дирекция на полицията, цитирани от БТА.

Произшествието е станало в събота. Около 20 ч. в службата за пожарна и аварийна безопасност в Кнежа е съобщено за пожар в сухи треви в село Писарово. До пристигането на екипа на място се е задушил 72-годишен мъж от селото. Той е намерен загинал на 6 метра извън границите на стърнището. По случая работи оперативно-следствена група при РПУ-Долни Дъбник. Пожарът е угасен, изгоряли са 3 дка стърнища, спасени са борова гора и слънчогледова нива.

Около 01 часа в понеделник пожар в местността "Овчарниците" край Долни Дъбник е изпепелил 160 декара с жито. Огнеборците са спасили 1440 декара с пшеница близо до унищожения блок.

Четири противопожарни екипа потушават пожар в житен масив край димитровградското село Горски извор, възникнал около 13.30 часа днес, съобщиха от областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково. Житният масив е разположен на площ около 800 декара, но все още няма информация колко са засегнатите от огъня площи.

Опасност от пожари има и в Русенско. Там обстановката е усложнена от постоянните високи температури и засушаването, съобщиха от ОДП в града. Днес са гасени стърнища край село Щръклево, а три противопожарни екипа са се борили с огън в сметище при село Басарбово. От полицията в Русе припомнят, че паленето на стърнища е абсолютно забранено, а преди окончателното прибиране на реколтата това е престъпление.

Пожар e възникнал в гора край село Дъбовец, община Любимец, съобщиха от областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково. Екипи с три противопожарни автомобила са изпратени да потушават огъня.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини